ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη Μαθητών στον ΧΥΤΑ Θήβας

Επίσκεψη μαθητών στο ΧΥΤΑ Θήβας από το πρόγραμμα ERASMUS +

 

Στα πλαίσια του προγράμματος ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 μαθητές και καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Θήβας μαζί με μαθητές και καθηγητές από τις χώρες Ισπανία, Πολωνία & Λετονία επισκέφθηκαν το ΧΥΤΑ Θήβας.

Η επίσκεψη εντασσόταν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος  Erasmus +  Healthy Living ; Eco acting. Health and sustainability through Arts το οποίο αφορά ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών με σκοπό την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης.

Οι μαθητές και οι καθηγητές είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν  τόσο για τον σχεδιασμό και την λειτουργία  του ΦοΔΣΑ όσο και για την λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) καθώς για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή και την ανακύκλωση

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

 

 

Θήβα : 05/02/2019

Εθνικό Τυπογραφείο

Διάυγεια

Ψηφοφορία

Πως κρίνετε τις υπηρεσίες μας

Εξαιρετικές - 63%
Αρκετά καλές - 3%
Ικανοποιητικές - 6%
Χρειάζονται βελτίωση - 8%
Κακές - 20%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: 20 Jan 2016 - 23:46