ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΧΥΤΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ) ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Φο.Δ.Σ.Α ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

 

 

Υπογράφηκε σήμερα στα γραφεία του ΦοΔΣΑ από τον Πρόεδρο και Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη, τον Δήμαρχο Δελφών κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου Κοινοπραξίας, κ. Ιωάννη Τρουβά, η συμπληρωματική σύμβαση ποσού 512.482,88 ευρώ, για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου Μονάδας Κομποστοποίησης και Χ.Υ.Τ.Υ στη θέση ‘’Βαρτός’’ της Κοινότητας Ελαιώνα του Δήμου Δελφών.

Η συμπληρωματική σύμβαση απαιτήθηκε καθώς κατά την πορεία εκτέλεσης του έργου ανέκυψαν ζητήματα με τη θεμελίωση της Μονάδας Κομποστοποίησης και τον κόμβο σύνδεσης με την Εθνική Οδό Άμφισσας-Λαμίας.

Με τη σύμβαση αυτή, για την υπογραφή της οποίας απαιτήθηκε μια πολύπλοκη διαδικασία διάρκειας δύο περίπου ετών, εξασφαλίζεται οριστικά η ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία εντός του τρέχοντος έτους.

Η Μονάδα Κομποστοποίησης και ο Χ.Υ.Τ.Υ Φωκίδας θα διαχειρίζεται το σύνολο των αστικών απορριμμάτων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θέτει τόσο η Ευρωπαϊκή όσο και η Ελληνική νομοθεσία και ειδικότερα το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). 

 

 

Θήβα, 7 Μαρτίου 2019

Εθνικό Τυπογραφείο

Διάυγεια

Ψηφοφορία

Πως κρίνετε τις υπηρεσίες μας

Εξαιρετικές - 63%
Αρκετά καλές - 3%
Ικανοποιητικές - 6%
Χρειάζονται βελτίωση - 8%
Κακές - 20%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: 20 Jan 2016 - 23:46