Φωτιά στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας (22.06.2020)

Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 στις 18.30 εκδηλώθηκε φωτιά στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας.

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε 2 σημεία, η μια στο κέντρο του ΧΥΤΑ και η άλλη σε απόσταση 200 μέτρα στα πρανή του κυττάρου εναπόθεσης των απορριμμάτων, ενώ έγινε αμέσως αντιληπτή από τον φύλακα της εγκατάστασης και ενημερώθηκαν άμεσα τόσο η πυροσβεστική όσο και οι υπεύθυνοι του ΦοΔΣΑ. 

Στα σημεία των εστιών συνέδραμαν 5 πυροσβεστικά οχήματα, οχήματα από τον Δήμο Χαλκιδέων και από τον ΧΥΤΑ Θήβας, τα οποία μεταφέρθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό καθώς και μηχανήματα ιδιωτών τα οποία μίσθωσε ο ΦοΔΣΑ.

Η πρώτη εστία στο κέντρο του κυττάρου κατασβήσθηκε άμεσα ενώ για την δεύτερη στα πρανή του κυττάρου χρειάσθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας η οποία, μετά από επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, ο οποίος παρευρέθηκε για μεγάλο διάστημα στον χώρο του ΧΥΤΑ, ανταποκρίθηκε άμεσα και έστειλε μεγάλη μπουλντόζα τις επόμενες ώρες.

Να σημειωθεί ότι η φωτιά στο ΧΥΤΑ δεν κατασβήνεται  με τη χρήση νερού αλλά με την επικάλυψη με χώμα.

Η δεύτερη φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, μετά την πλήρη κάλυψή της με χώμα.

Τα αίτια της φωτιάς διερευνώνται και αναμένονται οι σχετικές εκθέσεις τόσο της πυροσβεστικής και της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας όσο και των αρμόδιων οργάνων του ΦοΔΣΑ. 

 

Θήβα : 22/06/2020

Εθνικό Τυπογραφείο

Διάυγεια

Ψηφοφορία

Πως κρίνετε τις υπηρεσίες μας

Εξαιρετικές - 63%
Αρκετά καλές - 3%
Ικανοποιητικές - 6%
Χρειάζονται βελτίωση - 8%
Κακές - 20%

Total votes: 100
The voting for this poll has ended on: 20 Jan 2016 - 23:46