Δράσεις καθαρισμού του δάσους Μοσχοποδίου του Δήμου Θηβαίων από το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας & τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ

Στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος και της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των μαθητών, το 2ο Γενικό Λύκειο Θήβας πραγματοποίησε δράσεις καθαρισμού του δάσους Μοσχοποδίου την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021. Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ, ενίσχυσε την πρωτοβουλία των μαθητών με την παροχή υλικών συλλογής των απορριμμάτων (σακούλες) και τη διάθεση ειδικών οχημάτων για τη μεταφορά των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), αντίστοιχα.

Αρχικά, οι 250 μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Θηβών, ενημερώθηκαν από στελέχη του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία  του ΦοΔΣΑ, τη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Θήβας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) καθώς για την ανάπτυξη των δράσεων διαλογής στην πηγή και την ανακύκλωση.

Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και καθάρισαν τον ‘’κήπο’’ της πόλης της Θήβας, το περιαστικό άλσος Μοσχοποδίου. Οι μαθητές διαχώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα απορρίμματα και οι σακούλες που συγκεντρώθηκαν  οδηγήθηκαν με ειδικά φορτηγά στο ΚΔΑΥ και στον ΧΥΤΑ, αντίστοιχα.  

Παράλληλα, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές. Βασικός στόχος είναι η δράση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν τα οφέλη της ανακύκλωσης στους οικείους τους.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των  πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη σημερινή δράση.

Θήβα : 30/09/2021

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Δελτία Τύπου