Ανακοίνωση σχετικά με το ΧΥΤΑ Ιστιαίας

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη δήθεν «καταστροφή» του ΧΥΤΑ Ιστιαίας και για αποκατάσταση της αλήθειας, ισχύουν τα παρακάτω:

            – Η μεγάλη πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας και ειδικότερα τα μέτωπα των όμορων οικισμών Αβγαριάς – Γαλατσώνα – Γερακιού αλλά και αυτό στο μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς, δίπλα στο ΧΥΤΑ Ιστιαίας, επέβαλαν για λόγους προστασίας των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων την αναστολή λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Αρκεί να φανταστεί κάποιος την εικόνα απορριμματοφόρων οχημάτων που διασχίζουν φλεγόμενες περιοχές για να προσεγγίσουν το ΧΥΤΑ Ιστιαίας.

            – Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. προέβη έγκαιρα σε συνεννόηση με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και υλοποίησε όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κανονισμό και στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων (πλήρης και πυκνή χωματοκάλυψη των απορριμμάτων, απομάκρυνση των οχημάτων και του μεταφερόμενου εξοπλισμού κ.α.).

            – Να σημειωθεί ότι ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας περιβάλλεται από δάσος και διαθέτει έναν δρόμο πρόσβασης.

            – Συνεχής ήταν η παρακολούθηση της εξέλιξης των μετώπων της πυρκαγιάς από τους αρμόδιους της εγκατάστασης, την Διεύθυνση του ΦοΔΣΑ και την πολιτική ηγεσία και διαρκής η επικοινωνία τόσο με την πολιτική προστασία όσο και την πυροσβεστική υπηρεσία.

            – Το αποτέλεσμα ήταν να μην υποστεί ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας την παραμικρή φθορά από την καταστροφική πυρκαγιά.

            – Για όσες ημέρες ο ΧΥΤΑ παρέμενε κλειστός για λόγους ασφαλείας, δόθηκε η δυνατότητα εξυπηρέτησης των Δήμων από όμορους ΧΥΤΑ.

            – Μετά την εξομάλυνση της κατάστασης και τον έλεγχο της πυρκαγιάς ήδη ο ΧΥΤΑ Ιστιαίας ξεκίνησε την λειτουργία του από σήμερα 12/08/2021, στις 06:00 π.μ.

            – Στόχος του ΦοΔΣΑ είναι τόσο η προστασία του περιβάλλοντος, όσο και η ασφάλεια των εργαζομένων και των εγκαταστάσεων.

Θήβα : 12/08/2021

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Δελτία Τύπου